Brusné kameny

Toishi 砥石 – jsou tradiční japonské brusné kameny, které jsou známé především svým špičkovým brusným výkonem. Brusné částice jsou vodou velmi rychle vyplaveny, což odkrývá nové, ostré krystaly a tím vždy poskytne prvotřídní povrch pro broušení jakékoliv čepele. Během broušení vzniká tzv. "brusná kaše", kterou lze vytvořit i díky pomocných kamenů "Nagura" (tzv. slurry stone). Tato kaše (nebo také "brusná pasta") zvyšuje efektivitu brusného procesu. Japonské vodní kameny se smí lubrikovat pouze vodou, nikdy nepoužívejte olej. Tyto kameny lze namáčet do vody pro zvýšení brusného výkonu, ale nikdy jej ve vodě nenechávejte dlouhodobě, což může ovlivňovat vazbu krystalů a vést k praskání. Pro broušení opravdu tupé nebo nerovné čepele použijte kameny s nízkým JIS číslem (japonská klasifikace pro zrnitost). Čím nižší číslo, tím větší hrubost kamene. Kameny s vysokým JIS číslem jsou určeny pro finální a jemné broušení. Číst více...

3 položek celkem
Japonský oboustranný kuchyňský brousek SUEHIRO - 280 a 1000
Novinka
742,98 Kč bez DPH
899 Kč

Oboustranný brusný kámen od japonské značky SUEHIRO ideální pro ostření kuchyňských nožů a dalšího kuchyňského náčiní s použitím malého množství vody. Zrnitost #280 a #1000....

Kód: 7359
Japonský brusný kámen SUEHIRO pro řezbářská dláta - hrubý 280 - kuželovitý
Novinka
742,98 Kč bez DPH
899 Kč

Kuželovitý brusný kámen pro řezbářská dláta se zaobleným ostřím od japonské značky SUEHIRO ideální pro ostření nástrojů s použitím malého množství vody. Zrnitost #280. Obsahuje...

Kód: 7344
Japonský brusný kámen SUEHIRO pro řezbářská dláta - hrubý 280 - profilový
Novinka
388,43 Kč bez DPH
470 Kč

Profilový brusný kámen se žlábky pro jemná řezbářská dláta se zaobleným ostřím od japonské značky SUEHIRO ideální pro ostření nástrojů s použitím malého množství vody. Zrnitost...

Kód: 7335