Japonský zavírací nůž Higonokami NAGAO z uhlíkové oceli - čepel XL - 93 mm

Kód: 7515
320 Kč 264,46 Kč bez DPH
Momentálně nedostupné
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Tradiční japonský zavírací nůž Mizushibuki Higonokami od firmy NAGAO KANEKOMA Factory, který je obdobou české rybičky, má vysoce kvalitní čepel z japonské uhlíkové oceli. Je vhodný na vyřezávání a další běžné práce v dílně, na zahradě nebo v lese. Délka čepel je 93 mm. Vyrobeno v Japonsku.

Detailní informace

Detailní popis produktu

nagao

Kvalitní japonský vyřezávací a skládací nožík. Vhodný pro jakékoliv řemeslné a hobby použití či rybaření. Extrémně ostrá čepel z vysoce kvalitní modré oceli Yasugi. Snadno se brousí, což vám zaručí dlouholeté používání. K ostření tohoto nože doporučujeme japonské vodní kameny. Tento řezbářský a rýsovací nůž je fantastický způsob, jak mít doma kvalitní japonskou čepel bez nutnosti utrácet velké množství peněz.

made_in_japan

Nagao Kanekoma 永尾駒製作所 – v současnosti jediný japonský výrobce nožů Higonokami, který si drží své tradiční výrobní metody už pět generací. Zároveň jde o jediného vlastníka ochranné známky Higokonami na světe.

Higonokami 肥後守 – japonský skládací nožík vhodný pro jakékoliv řemeslné a hobby použití. Takový japonský univerzál. Je obdobou české rybičky a využijete ho při vyřezávání ze dřeva, nebo třeba při rybaření. Extrémně ostrá čepel z vysoce kvalitní modré oceli Aogami Warikomi Yasuki. Snadno se brousí, což vám zaručí dlouholeté používání. K ostření tohoto nože doporučujeme japonské vodní kameny. Tento řezbářský nůž by se dal také označit jako japonský národní produkt. Vztahuje se na něj patent a vyrábí ho už jen jedna dílna. Jsou jediní, kdo už pět generací udržují tradici a know-how pod ochrannou známkou Higonokami.

Ocel Yasuki a péče o nůž – japonská uhlíková ocel Yasuki či Yasugi není korozivzdorná. Je však extrémně tvrdá a je možné ji zakalit na velmi vysoké hodnoty – obvykle kolem 63 HRC a více. Aogami Warikomi – modrá ocel, tzv. blue paper steel, se vyznačuje vysokým množstvím uhlíku, jehož množství je kolem 1,5 %. O nože vyrobené z této oceli je nutné se pečlivě starat a po řezání s nimi bude vždy potřeba je očistit a ošetřit olejem – ideálně pak japonským kaméliovým olejem. Ošetření je nutné i po broušení na vodních kamenech. Odměnou vám za tyto starosti bude velmi ostrý nůž, který svou ostrost dokáže, oproti těm z nerezu, velmi dlouho udržet.

Označení XL v názvu – označení tloušťky čepele.

Vlastnosti nože Higonokami NAGAO

✅ Tradiční japonský zavírací nůž
✅ Čepel je kovaná ze dvou druhů oceli
✅ Ostří je z oceli Yasuki
✅ Japonská obdoba české rybičky
✅ Pro rybaření a jakékoliv řemeslné či hobby použití
✅ Délka čepele je 93 mm
✅ Označení XL je tloušťka čepele
✅ K ošetření požívejte olej z Kamélie
✅ Vyrobeno v Japonsku

Více o tomto legendárním japonském noži HIGONOKAMI se dozvíte v našem článku

higonokami_article_regals_nagao_kanekoma_920x450px_003

Jestli je nějaký nůž, který se těší v posledních letech velkému zájmu sběratelů, pak je to japonský kovaný nožík Higonokami. Název „Higonokami“ znamená „Pán Higo“ a odkazuje na starou prefekturu Higo, dnešní Kumamoto, kde byl tento nůž velice oblíbený. Tento název také evokuje šlechtický titul udělovaný samurajům, což podtrhuje tradiční japonský původ nože. Číst dále...

Doplňkové parametry

Kategorie: Higonokami
EAN: 4977292181136
Délka čepele: 93 mm
Délka: 215 mm
Šířka: 22 mm
Délka rukojeti: 120 mm
Hmotnost: 66 g
Tloušťka čepele: 2,5 mm
? Čepel: Uhlíková ocel
Rukojeť: Kov
Počet v balení: 1
Vyrobeno v: Japonsko
Položka byla vyprodána…
5
1x
4
0x
3
0x
2
0x
1
0x
Nevyplňujte toto pole:
5
VL Avatar autora | 9.9.2024
Originální dar. Kvalitní zpracování. Velmi ostrá čepel.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Bezpečnostní kontrola

nagao

Značka NAGAO KANEKOMA Seisakusho – v současnosti jediný výrobce nožů typu Higonokami v Japonsku s více než 100 letou tradicí. Rodina NAGAO provozuje své řemeslo už pátou generaci a je také jediným držitelem ochranné známky Higonokami. Jejich extrémně ostré čepele vyrábí z modré oceli Yasuki stále stejným tradičním postupem – kovářským svařováním. Jejich zavírací nože si velmi rychle získaly oblibu a dnes se pomalu dostávají do hledáčku sběratelů nožů po celém světě.

nagao_brand_banner